De ondergang van stedelijke leefbaarheid

Door unglaublich op donderdag 17 mei 2018 17:02 - Reacties (20)
Categorie: Klassieke Klaagzang, Views: 1.315

Ze ondergaan een ongekend snelle groei in populariteit en dat is te horen, te zien en te ruiken.
De scooter en het gehandicapte broertje, de snorscooter. Niet de pedelec, de elektrische scooter of de motorscooter maar gewoon, de goedkope brandstofscooter. Voor wie van de rust 's-nachts in de wijk geniet, graag de schone lucht in Nederland inademt, luistert naar pratende mensen en vogels of gewoon de wind: geniet er van nu het nog kan.

De vanzelfsprekendheid waarmee 100dB aan getetter met 40km/u en een slechte verbrandingsmotor door een woonwijk raast is zorgwekkend. Is dit wat er over is van rekening houden met elkaar? Er wordt door scooter-bestuurders te vaak te weinig gedacht aan elkaars veiligheid, rust en gezondheid. Scooters horen niet in een woonwijk.

Scooters en snorscooters horen ook niet op het fietspad. Ouderen, kinderen en forenzen worden voorbijgeraced door snorfietsers die geen tien centimeter ruimte overhouden en worden gedwongen minuten lang in uitlaatgassen te staan bij stoplichten.

Wat maakt de scooter en de snorscooter dan zo populair?
Is het de mogelijkheid om het laatste beetje beweging in je leven in te wisselen voor een lui, zittend, bestaan? Is het de aantrekkingskracht van de brandstofkosten, verzekering en onderhoud? De mogelijkheid om ongegeneerd te hard en te gevaarlijk door binnensteden en woonwijken te rijden? Het gebrek aan goede controles van de technische toestand van de apparaten?

Het zal ongetwijfeld een combinatie zijn van bovenstaande.

Neem nu eens de wetgeving in acht: maximaal 25 km/u, beperkte geluidsproductie, beperkte uitstootwaarden en het houden aan de verkeersregels. Wat blijft er dan nog over van die zogenaamde voordelen van snorscooters?

Niets.
Je bent net zo snel als een gezonde fietser.
Het is veel ongezonder dan fietsen.
Het is veel duurder dan fietsen.
Je kunt dezelfde verkeersregels overtreden als je sociaal zijn zat bent.

De oplossing ligt dus voor de hand: totale afschaffing van snorscooters. Strikte eisen voor scooters en controle op de naleving van de regels.

En misschien kunnen we binnenkort dan weer meer genieten van de rust, de schone lucht en veiligheid in de binnensteden en de woonwijken.

https://fietsersbond.amsterdam/api/_media/scooteroverlast/scooter-fietspad_141003-02.png

Aantallen CBS

Volgende: Think like a reaguurder. 28-05 Think like a reaguurder.

Reacties


Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 17 mei 2018 18:02

Is dit een artikel uit de jaren '90 ? Tegenwoordig zie je meer en meer electrische scooter(tjes) rijden die zijn stil en stinken niet (ten minste als je niet naast een kolencentrale woont waar ze natuurlijk eerst hun uitstoot doen).

Door Tweakers user Dreeke fixed, donderdag 17 mei 2018 18:16

Er komen juist steeds meer electrische fietsen en scooters bij. Zeker de bezorgdiensten rijden nu al bijna allemaal met elektrisch spul, en ook de boa's rijden op elektrische scooters. Misschien niet in alle steden, maar dat komt nog wel :)

Door Tweakers user unglaublich, donderdag 17 mei 2018 18:16

Qwerty-273 schreef op donderdag 17 mei 2018 @ 18:02:
Is dit een artikel uit de jaren '90 ? Tegenwoordig zie je meer en meer electrische scooter(tjes) rijden die zijn stil en stinken niet (ten minste als je niet naast een kolencentrale woont waar ze natuurlijk eerst hun uitstoot doen).
http://statline.cbs.nl/St...DM=SLNL&PA=81568NED&LA=NL

Door Tweakers user unglaublich, donderdag 17 mei 2018 18:20

Dreeke fixed schreef op donderdag 17 mei 2018 @ 18:16:
Er komen juist steeds meer electrische fietsen en scooters bij. Zeker de bezorgdiensten rijden nu al bijna allemaal met elektrisch spul, en ook de boa's rijden op elektrische scooters. Misschien niet in alle steden, maar dat komt nog wel :)
Zeker een goede ontwikkeling!
Meer elektrische scooters betekent helaas niet minder brandstof scooters.
Juist de extreem goedkope geÔmporteerde Chinese brandstof scooter is het populairst.

Door Tweakers user gravit0n_, donderdag 17 mei 2018 18:43

Het is een probleem dat zich door de transitie naar elektrisch vervoer wel oplost, alleen hoe eerder hoe beter... Wat heb ik ook een hekel aan die lawaaierige vervuilers, hun aandeel in de slechte stedelijke luchtkwaliteit is best groot geloof ik. Oude auto's worden in steeds meer steden geweerd vanwege de uitstoot, terwijl (snor)scooters veel sterker vervuilen gekeken naar het totale aandeel.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 mei 2018 18:45]


Door Tweakers user -36-, vrijdag 18 mei 2018 02:59

Als we dan toch bezig zijn zou ik graag zien:

-Schaf scooters en snorfietsen af maar maak (schone) motorscooters tot 250cc berijdbaar met B rijbewijs (desnoods vanaf 16 jaar). Je wilt immers ook minder auto's in de stad

-Beperk alle elektrische fietsen op 25 km/h en verder geen rare technische vereisten zoals trapondersteuning die aanschaf en onderhoud onnodig duur en ingewikkeld maken.

-Brommobielen weg. Als je niet in staat om in een normale auto rond te rijden is het een slecht idee om in een minder veilig voertuig met een snelheidsverschil tov de rest van het verkeer toch op de openbare weg te mogen rijden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 mei 2018 03:04]


Door Tweakers user -36-, vrijdag 18 mei 2018 03:08

.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 mei 2018 03:08]


Door Tweakers user michaelvink, vrijdag 18 mei 2018 08:54

Een scooter hoort niet in een woonwijk, maar dat ieder huishouden in NL gemiddel 1.5 auto voor de deur heeft staan in diezelfde woonwijk is wel OK? Lijkt mij toch wat dubbel. Auto's vervuilen minstens net zoveel, maken minstens net zoveel herrie en veel bestuurders lijken het rijbewijs ook maar bij een pakje boter te hebben gekregen. En als je met een auto ergens op knalt heb je niet voornamelijk jezelf mee. Daarbij zie je een flinke verschuiving naar Elektrische scooters, eentje die vele malen sneller verloopt dan de verschuiving naar Elektrische auto's, mede door de vriendelijkere prijs.

Door Tweakers user unglaublich, vrijdag 18 mei 2018 09:32

michaelvink schreef op vrijdag 18 mei 2018 @ 08:54:
Een scooter hoort niet in een woonwijk, maar dat ieder huishouden in NL gemiddel 1.5 auto voor de deur heeft staan in diezelfde woonwijk is wel OK? Lijkt mij toch wat dubbel. Auto's vervuilen minstens net zoveel, maken minstens net zoveel herrie en veel bestuurders lijken het rijbewijs ook maar bij een pakje boter te hebben gekregen...
Dat is een ander probleem. Ik ben groot voorstander van OV en fietsforenzen en dergelijke voorzieningen.
Auto’s maken vreemd genoeg minder herrie en zijn vreemd genoeg soms minder vervuilend. Met name als je rekening houdt met hoe dicht scooters op anderen weggebruikers rijden.
Ook moeten autos noodgedwongen over hoofdwegen bewegen (drempels, nauwe straten, afzettingen, fietspaden) terwijl scooters woonwijken en stadscentra als doorgaande weg kunnen gebruiken.

De transitie naar elektrisch is gelukkig erg goed nieuws maar de praktijk wijst nog altijd uit dat 9 op de 10 voertuigen een brandstof motor heeft. En er zijn meer extreem vervuilende 2 takt voertuigen dan elektrische varianten dus netto staat de scooter diep in het rood.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 mei 2018 10:10]


Door Tweakers user unglaublich, vrijdag 18 mei 2018 10:10

.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 mei 2018 10:12]


Door Tweakers user kelwin123, vrijdag 18 mei 2018 15:57

Ik ga in Rotterdam al enkele jaren naar school met de metro. Wat een hel is dat. Overvol, stank in de metro, een grote kippenhok. Ben hťťl blij als ik een baan heb waar ik met de auto naar toe kan. Respect voor mensen die met het OV iedere dag van en naar het werk gaan.

Door Tweakers user unglaublich, vrijdag 18 mei 2018 16:01

kelwin123 schreef op vrijdag 18 mei 2018 @ 15:57:
Ik ga in Rotterdam al enkele jaren naar school met de metro. Wat een hel is dat. Overvol, stank in de metro, een grote kippenhok. Ben hťťl blij als ik een baan heb waar ik met de auto naar toe kan. Respect voor mensen die met het OV iedere dag van en naar het werk gaan.
Ik heb ook een aantal jaar dagelijks in de Rotterdamse metro gezeten... het is niet geweldig maar het zijn toch maar een paar minuutjes en als het lekker weer is kan je de fiets pakken.
Door extra investeringen in OV zou het rendabeler en comfortabeler kunnen.

En trouwens, je auto ruikt ook niet meer naar roosjes als je er de hele dag in loopt te zweten. ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 mei 2018 16:01]


Door Tweakers user kelwin123, vrijdag 18 mei 2018 16:03

Ik woon buiten Rotterdam dus fietsen is voor mij geen optie.

De lucht van mij zelf ruik ik op een moment niet meer. Ook niet met de airco aan.
De lucht van de gemiddelde zwerver die Šltijd precies naast mij gaat zitten in de metro blijft wel erg lang in je neus hangen.

Door Tweakers user unglaublich, vrijdag 18 mei 2018 16:08

[url url="https://unglaublich.tweakblogs.net/blog/16313/de-ondergang-van-stedelijke-leefbaarheid#r_227195" external=0]... De lucht van de gemiddelde zwerver die Šltijd precies naast mij gaat zitten in de metro blijft wel erg lang in je neus hangen.
Ah, als dat zo vaak gebeurt heb je wel pech zeg!
Hopelijk vind je snel een leuke baan.

Door Tweakers user KopjeThee, maandag 21 mei 2018 07:10

"En misschien kunnen we binnenkort dan weer meer genieten van de rust, de schone lucht en veiligheid in de binnensteden en de woonwijken. "

Als je veel belang hecht aan rust, schone lucht en veiligheid, dan zijn binnensteden eenvoudigweg niet de beste plek voor je. Verhuis naar een dorp buiten de stad, daar vind je dit. M.n. grote steden hebben ernstige problemen qua leefbaarheid, en toch willen mensen er massaal wonen. Een vreemde masochistische tegenstrijdigheid.

Door Tweakers user unglaublich, maandag 21 mei 2018 09:51

KopjeThee schreef op maandag 21 mei 2018 @ 07:10:
"En misschien kunnen we binnenkort dan weer meer genieten van de rust, de schone lucht en veiligheid in de binnensteden en de woonwijken. "

Als je veel belang hecht aan rust, schone lucht en veiligheid, dan zijn binnensteden eenvoudigweg niet de beste plek voor je. Verhuis naar een dorp buiten de stad, daar vind je dit. M.n. grote steden hebben ernstige problemen qua leefbaarheid, en toch willen mensen er massaal wonen. Een vreemde masochistische tegenstrijdigheid.
Zelfs als je niet woont in een binnenstad heb je er nog wel wat te zoeken.
Denk aan winkelen, voorzieningen, restaurants en cafes...
Daarnaast is dit een argument in de categorie "bevalt er iets aan dit land je niet, ga dan weg".
We zijn constant bezig onze leefruimte te verbeteren en juist zoiets eenzijdigs als lucht en geluidsvervuiling is iets onnodigs dat we prima kunnen aanpakken zonder dat iemand er last van heeft.

Of worden steden straks een 'race to the bottom'?
De mensen die in de meest verontreinigde steden durven leven hebben geluk, de rest mag zich ergens in een dorp vestigen.

De problemen omtrent leefbaarheid in steden zijn jķist iets waar we hard aan moeten werken. Uiteindelijk gaat namelijk iedereen er last van ondervinden: minder geluk en minder tevredenheid, slechtere gezondheid, meer onveiligheid en bijbehorende financiele lasten.

[Reactie gewijzigd op maandag 21 mei 2018 09:51]


Door Tweakers user Gamebuster, dinsdag 22 mei 2018 12:19

michaelvink schreef op vrijdag 18 mei 2018 @ 08:54:
Auto's vervuilen minstens net zoveel, maken minstens net zoveel herrie en veel bestuurders lijken het rijbewijs ook maar bij een pakje boter te hebben gekregen.
Wat een onzin... scooters maken VEEL meer herrie dan autos

Door Tweakers user sugarlee89, dinsdag 22 mei 2018 13:31

Je kunt je beter druk maken om adblue in de binnenstad dan om 2 takt brommertjes. Dat is het nieuwe vergif. Puur ammoniak vergiftiging door verbrand ureum.

Fiets maar eens achter zo een voertuig, succes met je ademhaling.

Door Tweakers user unglaublich, dinsdag 22 mei 2018 14:37

sugarlee89 schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 13:31:
Je kunt je beter druk maken om adblue in de binnenstad dan om 2 takt brommertjes. Dat is het nieuwe vergif. Puur ammoniak vergiftiging door verbrand ureum.

Fiets maar eens achter zo een voertuig, succes met je ademhaling.
De centra van steden zijn vaak al vrij van auto's. Auto's rijden ook niet op het fietspad.
2-takt brommers zijn extreem verontreinigend en ongezond omdat er smeer olie verbrand wordt, dat er brandstof voor auto's is die ook vervuilt doet hier niets aan af en is een losstaand probleem.
Emissies van brommers (brom- en snorfietsen) zijn over het algemeen hoog. 2-takt brommers stoten gemiddeld bijna 25 keer meer deeltjesmassa en circa 5 keer meer onverbrande koolwaterstoffen (THC) uit dan 4-takt brommers.
https://www.tno.nl/nl/ove...die-van-auto-s-en-trucks/

Door Tweakers user unglaublich, dinsdag 22 mei 2018 14:38

En:
Bromfietsen zijn verantwoordelijk voor 27% van de emissies van koolwaterstoffen en 9% van de CO-emissies uit wegverkeer. Dit komt overeen met ongeveer 5% van de totale nationale CO emissies en ook ongeveer 5% van de totale nationale koolwaterstofemissies.
... belachelijk.

https://www.tno.nl/nl/ove...die-van-auto-s-en-trucks/

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 mei 2018 14:39]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)